maanantai 30. marraskuuta 2015

I love NY



Aika tarkkaan tasan vuosi sitten olimme maailmanympärimatkamme viimeisellä etapilla Isossa Ompussa. Ehdimme nauttimaan tuosta huikeasta kaupungista vain viisi päivää ja jäljelle jäi kaipuu takaisin. Onneksi ero ei jää liian pitkäksi, sillä palaamme Nykiin huhtikuussa. Meidän perheen lisäksi matkaseuranamme ovat Livian isovanhemmat, joille New Yorkin reissu on ensimmäinen. Koitamme toimia parhaamme mukaan hyvinä matkaoppaina, vaikka itsellämmekin on vielä vaikka kuinka paljon nähtävää ja koettavaa. Tällä kertaa olemme reissussa peräti kaksi viikkoa ja siinä ajassa ehtii tutustua kaupunkiin hieman paremmin. Viime reissulla emme ehtineet museoissa käydä, joten tällä kertaa ainakin MoMA kutsuu luokseen. Sen lisäksi suunnitelmissa olisi vierailu Staten Islandille, sekä tietysti ohjelmassa on ne kaikki pakolliset nähtävyydet. Shoppailuun liittyvä yksi odotetuin juttu on käynti Woodbury Common Premium Outletissa. Outlet sijaitsee bussimatkan päässä Manhattanin ulkopuolella. Siellä on yli 220 liikettä, joten varmasti siis riittää shoppailtavaa. Täytyy lähteä reissuun mahdollisimman tyhjillä matkalaukuilla :)















Muistan miten viimeksi sain hieroa silmiäni Empire State Buildingilta näköalaa katsoessani ja samalla pitäen kaiteesta tiukasti kiinni. Näin korkeapaikankammoiselle nämä korkeat rakennukset ovat hirvittäviä paikkoja. Niiltä ei tosin voinut meidän round the worldilla välttyä, jokaisessa kaupungissa kun piti kavuta aina siihen korkeimpaan rakennukseen maisemia tiirailemaan. Aasiassa oli ehdottomasti ne korkeanpaikankammoisen pahimmat paikat. Ehkä kaikista pahin oli Osakan Umeda Sky Building. Liukuportaat kulkivat lasiputken sisällä ja alla piiiiitkä pudotus, katolla kaiteet olivat myös lasia. Kyllä siinä hirvitti. No mutta takaisin aiheeseen :) 









Voi että miten suussa maistuukin jo Shake Sackin burgerit. Enkä malta odottaa, että nämä Suomen harmaat lenkkimaisemat vaihtuvat Central Parkin keväisiin vaunulenkkeihin. Central Park oli loppusyksystäkin niin upea että. Majoitusta emme ole vielä varanneet, mutta suunnitelmissa olisi vuokrata asunto Brooklynistä. Pari vaihtoehtoa meillä jo onkin. Tämä ratkaisu tulee huomattavasti hotellia halvemmaksi näin isolla porukalla. Lisäksi asunto pesukoneineen ja omine keittiöineen on pienen lapsen kanssa matkustaessa varmasti parempi vaihtoehto. Niin ja kirsikkana kakun päällä, voimme tietysti sen kaksi viikkoa leikkiä oikeasti asuvamme Nykissä! Miten cool! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti